Categorii
Skip Navigation Links
»
Blogul Optica Iris » Sfaturi utile » 4 tipuri de lentile pentru ochelarii de vedere pentru sport

4 tipuri de lentile pentru ochelarii de vedere pentru sport


Venirea toamnei nu ii impiedica pe iubitorii de miscare sa practice sporturi in continuare, fie ca vorbim de cele de echipa, fie de cele individuale sau de contact. Persoanele care au probleme de vedere pot sa se bucure in acceeasi masura de acestea, utilizand ochelarii de vedere pentru sport. In alegerea lor, trebuie sa tina cont de mai multe aspecte, de la functionalitate, la rezistenta si aspect.

Unul dintre elementele importante este materialul din care sunt realizate lentilele. Recomandat este ca acestea sa fie rezistente la socuri si lovituri, si, cel mai important, sa ofere o vedere clara.
In ceea ce priveste ochelarii de vedere pentru sport, exista cateva tipuri de lentile utilizate cu precadere:

  • Lentile din policarbonat

Recomandate pentru dioptriile mici, lentilele din policarbonat sunt foarte rezistente la zgarieturi sau cazaturi. Acestea ofera o protectie suplimentara fata de lentilele standard si sunt cu pana la 30% mai usoare. Acestea sunt indicate deopotriva pentru ochelarii adultilor si cei ai copiilor.

  • Lentile extracurbate din policarbonat

Pentru ochelarii de vedere de dimensiuni mai mari, de marimea L sau XL sunt potrivite lentile extracurbate din policarbonat. Forma acestora face ca prinderea in rama sa fie mult mai buna.

  • Lentile extracurbate subtiate

Realizate dintr-un plastic dur si rezistent, acest tip de lentile este recomandat, de asemenea, pentru dioptriile mai mari. Pentru o siguranta maxima si o vedere optima asigurate de o prindere cat mai buna a lentilelor pe rama, acestea sunt comandate dupa curbura ramei.

  • Lentile extracurbate ultrasubtiate

Cu cel mai mare grad de subtiere, acest tip de lentile sunt indicate persoanelor cu dioptrii cuprinse intre – 3.5 si +6.

Important de retinut este ca indiferent pentru ce tip de lentile optati, indicat este tineti cont atat de specificatiile lentei, dar si de marimea ramei sau distanta pupilara. Pentru orice nelamuriri, apelati la un specialist in optica medicala pentru a va asigura ca faceti alegerea potrivita.







Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!

Nume*
E-mail (nu va fi facut public)
Comentariu*